Seniortravel

Lisabon, Portugalsko: Malebné úzke uličky a nekonečné výhľady na oceán

block
Obrázok odaromano

Lisabon, hlavné mesto Portugalska, je jedným z najoblúbenejších turistických cieľov v Európe. Mesto je známe svojimi úzkymi, poprepájanými uličkami a neskutočnými výhľadmi na Atlantický oceán. Pre milovníkov histórie sa naskytá množstvo pamiatok a múzeí, kde si môžu priblížiť bohatú minulosť tohto kultúrneho centra.

Všade okolo sa nachádzajú historické stavby, ako napríklad katedrály, kláštory a paláce, ktoré dodávajú mesto osobitý šarm. Pre tých, ktorí milujú umenie, je Lisabon rajom - okrem múzeí tu nájdu aj množstvo galérií so súčasným umením.

Jedným z najobľúbenejších miest je historická štvrť Alfama, kde sa môžete stratiť v úzkych uličkách a objavovať skryté perly každého rohu. Z vrcholu kopca sa naskytajú báječné výhľady na mesto a oceán, ktoré si nenechá chladným žiadneho návštevníka.

Ak sa rozhodnete navštíviť Lisabon, nezabudnite si užiť aj skvelú portugalskú kuchyňu a mierumilovnú atmosféru, ktorú ponúka toto kúzelné mesto. Či už sa vyberiete na prechádzku po úzkych uličkách, alebo si oddýchnete na slnečnej pláži, Lisabon vás určite očarí svojou krásou.

Sponsored by: Millennium Al Barsha reviews