Seniortravel

Madeira, Portugalsko: ostrov flóry a fauny uprostred Atlantického oceánu

block
Obrázok odjodastephen

Úvod

Madeira je ostrov nachádzajúci sa v strednej časti Atlantického oceánu, patriaci Portugalsku. Tento ostrov je známy svojou nádhernou prírodou, bohatou flórou a faunou, ako aj úžasnými turistickými atrakciami.

Turizmus

Madeira je obľúbenou destináciou pre turistov z celého sveta, ktorí sem prichádzajú objavovať krásy ostrova. Turisti si môžu vychutnať prechádzky po krásnych záhradách, výlety do tropických lesov, plávanie v čistých vodách Atlantického oceánu a mnoho ďalších aktivít. Taktiež je známa aj kvalitná miestna kuchyňa, kde si môžu turisti vychutnať tradičné jedlá a miestne víno.

Príroda

Madeira je domovom mnohých unikátnych rastlín a živočíchov, ktoré sa nachádzajú len na tomto ostrove. Medzi najznámejšie druhy patrí koralový strom, Laurisilva tropický les a viac ako 140 druhov vtákov, ktoré obývajú tento ostrov.

Pre milovníkov prírody je Madeira skutočným rajom, kde môžu objavovať nové druhy rastlín a živočíchov a vychutnať si jedinečnú atmosféru ostrova.

Záver

Madeira je jedným z najkrajších ostrovov v Atlantickom oceáne, ktorý ponúka bohatú prírodu, krásne pláže a úžasné turistické atrakcie. Tento ostrov je ideálnym miestom pre oddych a relaxáciu v prírode, ktorú nenájdete nikde inde.

Sponsored by: Aghababyan's Hotel reviews