Seniortravel

Pamukkale, Turecko: prírodné termálne kúpele a jedinečné architektonické pamiatky

block
Obrázok odosiristhe

Pamukkale, nachádzajúce sa v juhozápadnej časti Turecka, je jedným z najkrajších prírodných zázrakov krajiny. Toto miesto je známe svojimi biele kaskádami vápencových terás a prírodnými termálnymi bazénmi, ktoré sú obľúbené medzi návštevníkmi z celého sveta.

Okrem prírodných termálnych vôd je Pamukkale tiež domovom pre historické pamiatky ako je staroveké mesto Hierapolis, ktoré sa nachádza na vrchole vápencových terás. Toto miesto ponúka návštevníkom jedinečnú kombináciu prírodného krásy a historického dedičstva, ktoré je zároveň zaradené na zoznam svetového dedičstva UNESCO.

Návštevníci Pamukkale majú možnosť relaxovať v prírodných termálnych bazénoch, prechádzať sa po vápencových terasách a obdivovať krásu tohto jedinečného miesta. Okrem prírodných krás tu môžu návštevníci objavovať aj rôzne archeologické nálezy a historické pamiatky, ako sú amfiteáter, hrobky a mozaiky.

Návšteva Pamukkale je pre každého milovníka prírody, histórie a kultúry nezabudnuteľným zážitkom, ktorý poskytuje pohodlné ubytovanie, reštaurácie s tradičnými jedlami a možnosť zakúpenia suvenírov. Toto miesto je jedným z najnavštevovanejších turistických atrakcií v Turecku a každoročne privíta tisíce návštevníkov z celého sveta.

Sponsored by: Tui Fun&Sun Comfort Beach Resort - All Inclusive reviews