Seniortravel

Zanzibar, Tanzánia: ostrovy pokoja a relaxu na piesočnatých plážach

block
Obrázok odMarc Veraart

Zanzibar, ktorý je súčasťou Tanzánie, je ostrov plný krásnych piesočnatých pláží a azúrovej vody. Tento rajský kúsok zeme priláka tisíce turistov ročne, ktorí sem prichádzajú hľadať oddych a relax po náročnom pracovnom období.

Ostrovné stredisko Stone Town, ktoré je zaradené do zoznamu svetového dedičstva UNESCO, je pokladnicou histórie a kultúry. Oblieka sa do úzkych uličiek, trhov a histórických budov, ktoré naháňajú dojem, akoby sa zastavil čas. Návšteva tohto miesta je ako cesta do minulosti.

Ak však uprednostňujete relax na pláži, Zanzibar má čo ponúknuť. Piesočnaté pláže sú ideálne pre opaľovanie a kúpanie. Môžete si vyskúšať aj šnorchlovanie a potápanie v krásnych koralových záhradách, ktoré sa nachádzajú v okolí ostrova.

Okrem toho, Zanzibar je známy aj svojou bohatou kuchyňou, ktorá je kombináciou arabskej, ázijskej a africkej kuchyne. Nezabudnite ochutnať miestne špeciality ako Zanzibarské curry alebo čerstvé morské plody priamo z Indického oceánu.

Ak hľadáte miesto na oddych a nabitie energie, Zanzibar vám určite poskytne všetko, čo potrebujete. Piesočnaté pláže, azúrové more a bohatá kultúra robia z tohto ostrova ideálne miesto na dovolenku.

Sponsored by: Sherwood Suites Resort reviews