Seniortravel

Majorka, Španielsko: ideálny ostrov pre plážovú dovolenku a aktívne trávenie času

block
Obrázok odmonkeyatlarge

Majorka, známa aj ako Mallorca, je jeden z najkrajších ostrovov v Stredozemnom mori a populárna destinácia pre turistov z celého sveta. Tento ostrov v Španielsku ponúka ideálnu kombináciu plážového odpočinku a rozmanitých možností na aktívne trávenie času.

Pláže na Majorce patria medzi najkrajšie na svete, s jemným pieskom a čistým tyrkysovým morom. Turisti si tu môžu užívať slnenie, kúpanie a rôzne vodné športy ako surfovanie, potápanie či jachting. Niektoré pláže sú pokryté piesčitými dunami a zachovávajú svoju divokú a nedotknutú krásu.

Okrem plážového oddychu Majorka ponúka aj množstvo možností na aktívny odpočinok. Turisti si môžu užiť prechádzky po krásnych prírodných parkoch, cyklistiku po malebných vidieckych cestách alebo výlety na koni po zelených lúkach. Golfové ihriská, tenisové kurty a wellness centrá sú ďalšími možnosťami pre aktívnych dovolenkárov.

Okrem prírodných krás a možností na športovú aktivitu Majorka ponúka aj bohatú kultúrnu scénu s historickými pamiatkami, umením a tradičnou španielskou kuchyňou. Turisti si môžu vychutnať miestne špeciality ako paellu, tapas alebo sangriu v jednej z mnohých reštaurácií a barov na ostrove.

Ak hľadáte ideálnu destináciu pre plážovú dovolenku a aktívne trávenie času, Majorka v Španielsku je tou správnou voľbou. Tento ostrov kombinuje krásne pláže s množstvom možností na športovú aktivitu, kultúrny zážitok a relaxáciu.

Sponsored by: Gravity Hotel & Aqua Park Sahl Hasheesh - Families and couples only reviews